Jag vill sprida mina kunskaper om matlagning utomhus till alla som gillar friluftsliv! Steget till mer inspirerande friluftsmat är ofta kunskap om tekniker för tillagning av olika råvaror och att få testa dessa själv.

ERIC TORNBLAD

WORKSHOPS

Workshops kan vara i form kompetensutveckling hos ledare under en eller flera träffar –  eller som en trevlig aktivitet för era medlemmar. Det går att anpassa workshops efter olika kost, som vegetariskt  – eller mot en viss målgrupp, exempelvis barn.

WORKSHOP FÖR LEDARE

Under en eller flera inspirerande workshops ökar vi kunskapen inom friluftsmat och eld hos ledarna i er förening. Innehållet på workshopen anpassar jag efter behoven hos era ledare. Recept, råvaror och tillagningstekniker är något vi pratar genom innan. Exempel på moment i workshopen kan vara: olika typer av eldar, tändstål, baka bröd, laga i kokgrop, röka kött & fisk, mat på stekhäll, torka mat.
Antal deltagare: 8-15

LAGA MAT ÖVER ELD & STORMKÖK

Med medlemmarna i er förening har vi ett par härliga timmar tillsammans vid elden. Vi lagar en trerätters meny med förrätt, huvudrätt och efterrätt. Exempel på mat kana vara tunnbröd med brynt smör, rårakor med lingonsylt och gräddfil och stekt äpple med rostade nötter och vaniljsås. Vi går även igenom eldar, tändstål och hur man släcker en eld på rätt sätt. Om det råder eldningsförbud går det oftast att använda stormkök.
Antal deltagare: 10-30

FÖRELÄSNINGAR

Föreläsningar är perfekt till årsmötet eller om ni vill skapa en rolig aktivitet för era medlemmar. Det går även att blanda föreläsning med ett kortare workshop.

”ÄT GODARE UTOMHUS”

Hur ofta blir det inte macka eller grillad korv ute? Med den här föreläsningen vill jag ge inspiration att man kan äta så mycket mer varierat utomhus. Vi pratar om mat i termos, mat över eld, snabba rätter på stormkök och ni får de där knepen som både gör det enkelt och gott! En perfekt föreläsning till årsmötet.

45 min föreläsning + frågestund

”BÖRJA TORKA MAT”

I den här föreläsningen går jag igenom grunderna för hur man kommer i gång med att torka mat. Vi tittar på olika metoder som att lufttorka och att torka mat med en mattork. Vi går igenom hur man torkar: grönsaker, frukt, kött, fisk, bär, grytor/såser och vilken torkad mat som passat till friluftsmat. Ni får kolla på och provsmaka massor av torkad mat.

45/60 min föreläsning + frågestund

”MAT PÅ FJÄLLVANDRING”

En inspirerande föreläsning för er som gillar fjällvandring – och samtidigt vill äta gott. Här är fokus på lätt och energirik mat. Jag tar upp hur man torkar alla typer av mat, hur den går att komponera till rätter och hur man packar den bäst. Vilka smarta råvaror finns i butik? Hur mycket mat ska man ta med sig på en veckotur? Vilket är det bästa snackset? Det och mycket mer går jag igenom. Mycket inspiration utlovas!

45/60 min föreläsning + frågestund

”MAT FÖR PADDLARE”

En föreläsning som utgår från er som paddlar. Vi pratar recept, att kyla råvaror och hur man kan skapa och en riktigt kulinarisk meny. Vi kollar på olika sätt att laga maten – som stormkök, bärbara eldstäder och bärbara ugnar. Även om att torka mat till paddeltur. Flera praktiska moment under föreläsningen.

45/60 min föreläsning + frågestund

MINA BÖCKER - mängdrabatt till föreningar

Som förening kan du köpa mina böcker till rabatterat pris, kontakta mig för offert.