Det finns massor av god friluftsmat som väntar på dig! Med mina böcker och kurser lär du dig hur man torkar mat, lagar mat över eld och hur du förbereder maten till din fjällvandring.

/Eric Tornblad

MAT PÅ FJÄLLVANDRING

Första gången du fjällvandrar kommer du märka att det är lite speciellt att förbereda maten. Den ska både vara lätt att bära och hålla sig i ryggsäcken – och samtidigt vara god! Som tur är finns det många bra knep för hur du planerar, packar och torkar din mat.

Boken Fjällmat

I boken Fjällmat på Calazo förlag hittar du fler än 80 recept på mat som passar till fjällvandring. Bokens recept är indelade efter hur lång tid de tar att laga.
🡆 köp boken av mig på torkamat.se

Boken Snabblagat på tur

Koka upp vatten – häll på – vänta 5 minuter – ät! Ja så enkelt är det om du följer recepten i min bok Snabblagat på tur. Många recept är vegetariska eller går att göra vegetariska. Fler än 80 recept.
🡆 köp boken av mig på torkamat.se

Inspelade webinar om ‘Mat på fjällvandring’

Se mina onlinekurser och förinspelade webinars för att lära dig mer om hur du förbereder maten till din fjällvandring. Den timme eller två det tar att titta på filmerna spar du snabbt in när du sen börjar förbereda din mat!
🡆 Inspelade webinar finns här – från 95 kr

LÄR DIG TORKA MAT

Om du lär dig att torka mat öppnar sig en hel värld av smaker och möjligheter att ta med lätt och hållbar mat på din tur. Torkad mat kan hålla i många år om det förvaras rätt och är ett perfekt sätt att bevara svamp från skogen eller grönsaker från din trädgård.

Torkad sötpotatis

Torka mat med mattork

Det finns många skäl att torka maten med en mattork (kallas även torkugn, svamptork eller frukttork). Det går inte bara snabbare och förbrukar mindre energi – maten får även en högre och jämnare kvalitet.
🡆 Läs mer om mattorkar på torkamat.se

Boken Torka mat

Oavsett om du bara är lite nyfiken eller om du har torkat mat i flera år kommer du lära dig mycket i detta referensverk. Med tydliga kapitel, illustrationer och tydliga bilder guidar jag dig så att du lyckas med att torka din egen mat – och så att du slipper göra alla misstag jag gjort genom åren. Boken ”Torka mat” finns nu i en uppdaterad version – ännu fler sidor och ännu fler råvaror!
🡆 köp boken av mig på torkamat.se

Gratis PDF – Introduktion till att torka mat

Ladda ner min gratis 30-sidiga PDF om att torka mat. Perfekt för dig som är helt ny på att börja torka mat. Den kommer i din mejl inom ett par minuter.

🡆 Ladda ner här (öppnas i nytt fönster)

LÄR DIG PLOCKA SVAMP MED VÅR ONLINEKURS

Jag och Elle skapade en svampkurs för att fler ska våga plocka svamp. Att plocka svamp är både roligt och gott. Det finns ca 10.000 svamparter i Sverige och ca 150 av dessa betraktas som matsvampar, men var ska man börja?

I denna digitala kurs går vi igenom:

  • Grundläggande kunskap om svampens natur
  • Hur du undviker giftiga arter
  • De vanligaste grupperna av svamp: soppar, skivlingar och taggsvampar
  • Utrustning du behöver för att plocka
  • Metoder för att känna igen olika svampar
  • På vilka platser du hittar svampen
  • Hur du torkar, förväller och konserverar svamp

LAGA MAT ÖVER ELD

Boken Eldmat

Boken går igenom de vanligaste eldarna för matlagning, som pagodeld, stjärneld, jägareld och pyramideld. Du får lära dig att använda stekhäll, grillgaller, halster och gjutjärnsgryta.

Vid sidan av standardteknikerna beskrivs mer speciella metoder som att tillaga på flat sten eller planka, i röktält, direkt i glöden eller i en grop med heta stenar.

I sista delen av boken hittar du en receptsamling med allt från kolbullar och grönsakssoppa till renskavsgryta och hel kyckling över glöd. Det är bara din egen smak och fantasi som sätter gränserna. Har du provat att baka bullar i glöden eller göra en inbakad pizza på stekhäll?

🡆 köp boken av mig på torkamat.se

 

 Mina två grupper på Facebook

På Facebook hittar du mina två grupper Torka mat och Allt om friluftsmat. Dela spännande friluftsmat eller dina senaste tork-försök. Du kan förstås också ställa frågor i forumen.
🡆 Gruppen Torka mat
🡆 Gruppen Allt om friluftsmat

FÖRETAGSEVENT

Att träffas utomhus och laga mat är helt oslagbart! Med eld, natur och mat får ni ett par härliga timmar tillsammans.

FÖRENINGAR

Boka en uppskattad föreläsning till ert årsmöte eller en workshop med mat över eld och på stormkök för era ledare.

TORKA MAT & FRILUFTSMAT

Lär dig mer om att torka mat och förbereda god friluftsmat till dina turer med böcker och onlinekurser.