Pannbröd

Grundrecept på pannbröd.

Portioner6 portionerSvårighetsgradEnkelt
Förberedelse5 minTillagning10 min

 

SkribentEric

Kategori, IngredienserTillagning,

INGREDIENSER

Ingredienser
 8 dl vetemjöl
 1 tsk Salt
 1 msk Bakpulver
 2 msk Matolja
 4 dl MjölkDu kan ersätta mjölken med tre matskedar mjölkpulver samt 4 dl vatten

1

Blanda ihop alla torra ingredienser

2

Tillsätt mjölken och rör om väl

3

Värm på din stekhäll, den ska inte vara superhet

4

Dela upp degen i 6-8 bitar och kavla ut dem tunna med en termos eller vattenflaska, lite mjöl eller bakplåtspapper under gör att det inte kladdar. Borta av eventuellt mjöl.

5

Grädda ett par minuter på varje sida tills de fått färg.

6

Ät med smör och ost eller brödet som pitabröd.

Ingredienser

Ingredienser
 8 dl vetemjöl
 1 tsk Salt
 1 msk Bakpulver
 2 msk Matolja
 4 dl MjölkDu kan ersätta mjölken med tre matskedar mjölkpulver samt 4 dl vatten

Instruktioner

1

Blanda ihop alla torra ingredienser

2

Tillsätt mjölken och rör om väl

3

Värm på din stekhäll, den ska inte vara superhet

4

Dela upp degen i 6-8 bitar och kavla ut dem tunna med en termos eller vattenflaska, lite mjöl eller bakplåtspapper under gör att det inte kladdar. Borta av eventuellt mjöl.

5

Grädda ett par minuter på varje sida tills de fått färg.

6

Ät med smör och ost eller brödet som pitabröd.

Pannbröd

Kommentera gärna inlägget