Kanelbullar över eld i hinkugn

Jag och Joacim på Ljadas Mat & äventyr utanför Umeå testade att baka kanelbullar i en rostfri hink – se hur det gick till filmen!

HUR DU GÖR:

1. Skaffa en hink i rostfritt, gärna med lock

2. Skär till en plåt som bör ligga i mitten av hinken (liggandes). Du kan även använda en plåtbricka, en bit sträckmetall eller liknande.

3. Elda så att du har ordentligt med glöd

4. Under tiden knådar du ihop en sconesdeg och blandar i socker & kanel. Rulla och skär bitar. Pärlsocker på toppen.

5. Lägg hinken på glöden med några stenar under så att det finns en luftspalt.

6. Sätt på locket – elda under och på toppen och låt den bli varm i några minuter

7. Stoppa in bullarna och grädda 10-15 minuter beroende på värme Ät!

Kommentera gärna inlägget