Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Mat på fjällvandring (2 dagars Grövelsjön)

15 augusti-16 augusti

2195kr

***

Denna kurs finns på två datum – 30-31 juli samt 15-16 augusti

Bokning längst ner på sidan

***

2195:- för hela kursen
Då ingår webbkursen “Torka mat”, Seminarium, Uppgifter via mejl samt två dagar i fjällen.

***

 

Under två dagar kommer vi tillsammans att laga och prata mat för fjällvandring – i Grövelsjöfjällen! Fokus kommer att ligga på kunskap, tips och en fin samvaro där vi även delar med oss av varandras erfarenheter. Som bonus ingår min kunskap av 20 års fjällvandring.

Vi håller oss vid Grövelsjön så att det är möjligt att bo på fjällstation eller i Sjöstugan även om tält är att föredra och är enklast. Området vi vandrar till är lättvandrat utan glaciärer eller vad.
Kombinera gärna kursen med en fjällvandring i Grövelsjön innan eller efter kursen!

 

Din kursledare är Eric Tornblad – författare till böckerna Torka mat, Fjällmat, Eldmat och Snabblagat på tur. Eric håller regelbundet uppskattade kurser om friluftsmat. Bland annat hur du torkar mat, förbereder mat för fjällvandringen och hur du lagar mat över eld. Han har ett gediget intresse för matlagning men har även fjällvandrat i mer än 20 år och har mer än 200 tältnätter på fjället.

_________________________________

Kursen är uppdelad i två delar:

1. Webinar med frågestund, kurslitteratur boken Fjällmat (frivillig), webbkurser om torkning av mat och personligt samtal – 2 månader innan kursen

2. Två dagars kurs på plats i fjällen

Upplägget på plats är att vi äter och lagar måltider ihop. Mellan måltiderna har vi workshops eller kortare föreläsningar. Det kommer även finnas tid för egna kortare fjällturer.

_________________________________

 

Preliminärt upplägg, med workshop/föreläsning/tips i varje del (se nedan)

DAG 1
10.00 samling
13.00 – 15.00 lunch
Fri tid på fjället
16.00 – 19.00 middag
Kvällssamvaro med efterrätt

DAG 2
09.00 frukost
12.00 – 14.00 lunch
Workshop bakning
17.00 avslut

KURSINNEHÅLL INNAN – 2 månader innan kurs:
Delar: Torka mat, en översikt, planera din fjällmeny, kök och köksutrustning, bränsle, säkerhet med friluftskök, recept, få ner vikten på maten, allergier och kost
/
Webinar – 60 minuter online där du kan ställa frågor
Kurslitteratur (frivillig) – boken Fjällmat LÄNK
Webbkurs – om fjällmat och torkning av mat
Personligt samtal – för frågor inför kursdelen i Grövelsjöfjällen

 

_________________________________

 

KURSINNEHÅLL I FJÄLLEN
Om friluftskök, användning, säkerhet mm
Spar på gas/bränsle
Vatten och vattenrening
Egen “frystorkad” mat som du bara häller vatten över
Blötläggning av mat
Om frukostar
Om luncher
Om Middagar
Om Efterrätter
Lyx på fjället
Baka på stormkök: bröd, kakor, bullar
Tillaga din egenfångade fjällfisk
Diska på fjället
…mer mera!

 

Vegetariska alternativ/recept finns, liksom alternativ om du har en allergi.
Du som anmäler dig till kursen kommer att få mer information när det närmar sig kursstart.

Om du har några frågor om kursen är det bara att mejla mig på info@erictornblad.se eller ringa på 070 36 47 299.

hälsningar
ERIC TORNBLAD

Boken Fjällmat är frivilligt kursmaterial

Välj betalning via Swish om du har Swish – annars via kort

 

Biljetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Mat på fjällvandring 15-16 augusti 2020
2195 kr
13 platser kvar

Detaljer

Börjar:
15 augusti
Slutar:
16 augusti
Pris:
2195kr

Arrangör

Mat & Uteliv / Eric Tornblad

Plats

Grövelsjön
Grövelsjön Sverige + Google Map