Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Mat på fjällvandring (endagars Grövelsjön)

12 augusti

1095kr

Detta är kortversionen av den kurs som är på två dagar om mat på fjällvandringen. Men lugn! Vi har en hel dag på oss att prata och laga mat, vi avslutar även med en middag. Den stora skillnaden är att denna kurs är mer fullmatad. Kombinera gärna kursen med en fjällvandring i Grövelsjön innan eller efter kursen.

Kombinera gärna med kursen Baka på stormkök & efterrätter

Även i denna kurs ingår en webbkurs i att laga mat, webinar samt utskick med uppgifter via mejl.
Under en dag kommer vi tillsammans att laga och prata mat för fjällvandring – i Grövelsjöfjällen! Fokus kommer att ligga på kunskap, tips och en fin samvaro där vi även delar med oss av varandras erfarenheter. Som bonus ingår min kunskap av 20 års fjällvandring.

 

Kursen är uppdelad i två delar:

1. Webinar med frågestund, kurslitteratur boken Fjällmat (frivillig), webbkurser om torkning av mat och personligt samtal – 2 månader innan kursen

2. En dags kurs på plats i fjällen

Upplägget på plats är att vi äter och lagar måltider ihop. Mellan måltiderna har vi workshops eller kortare föreläsningar. Det kommer även finnas tid för egna kortare fjällturer.

_________________________________

 

Preliminärt upplägg, med workshop/föreläsning/tips i varje del (se nedan)

DAG 1
09.00 samling
Workshops
13.00 – 15.00 lunch
Workshops
16.00 – 18.00 middag med efterrätt
Kvällssamvaro för dem som vill

 

KURSINNEHÅLL INNAN – 2 månader innan kurs:
Delar: Torka mat, en översikt, planera din fjällmeny, kök och köksutrustning, bränsle, säkerhet med friluftskök, recept, få ner vikten på maten, allergier och kost
Webinar – 60 minuter online där du kan ställa frågor
Kurslitteratur (frivillig) – boken Fjällmat
Webbkurs – om fjällmat och torkning av mat
Personligt samtal – för frågor inför kursdelen i Grövelsjöfjällen

 

KURSINNEHÅLL I FJÄLLEN
Om friluftskök, användning, säkerhet mm
Spar på gas/bränsle
Vatten och vattenrening
Egen “frystorkad” mat som du bara häller vatten över
Blötläggning av mat
Om frukostar
Om luncher
Om Middagar
Om Efterrätter
Lyx på fjället
Baka på stormkök: bröd, kakor, bullar
Tillaga din egenfångade fjällfisk
Diska på fjället
…mer mera!

 

Vegetariska alternativ/recept finns, liksom alternativ om du har en allergi.
Du som anmäler dig till kursen kommer att få mer information när det närmar sig kursstart.

 

Din kursledare är Eric Tornblad – författare till böckerna Torka mat, Fjällmat, Eldmat och Snabblagat på tur. Eric håller regelbundet uppskattade kurser om friluftsmat. Bland annat hur du torkar mat, förbereder mat för fjällvandringen och hur du lagar mat över eld. Han har ett gediget intresse för matlagning men har även fjällvandrat i mer än 20 år och har mer än 200 tältnätter på fjället.

 

 

Om du har några frågor om kursen är det bara att mejla mig på eric@matuteliv.se

Boken Fjällmat är frivilligt kursmaterial

Biljetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Mat på fjällvandring (endagars) - 12 aug
1095 kr
12 platser kvar

Detaljer

Datum:
12 augusti
Pris:
1095kr

Arrangör

Mat & Uteliv / Eric Tornblad

Plats

Grövelsjön
Grövelsjön Sverige + Google Map