En recension av Carl Piehl, mycket erfaren med många turer i bagaget. Klättrar året om. |80 kg |186 cm | Kläder L


OMM Mountain Raid Pants är ett par lätta och isolerade byxor du använder som förstärkningsplagg. OMM (Original Mountan Marathon) tillverkar primärt kläder för löpning i bergen. Där är låg vikt mycket prioriterat. Byxorna kan användas som underdelen av en sovsäck. Då tillsammans med en extra fotbox.

OMM Mountain Raid Pants
  • Passform & rörlighet
  • Ventilation
  • Kvalitet
  • Vikt
  • Livslängd & miljö
  • Pris
3.8

Sammanfattning

Ett par isolerade byxor som för mig fungerar som varm förstärkning och rastplagg på sommar- och vinterfjäll, samt förstärker mitt sovsystem. På sommarfjäll ersätter de mina långkalsonger. Dessa byxor är ett av de bästa friluftsklädesplagg jag äger och har revolutionerat mitt kläd- och sovsystem på fjället.

Specifikationer – OMM Mountain Raid Pants

Färger: svart / orange
Tyg: Fabric Point Zero
Primaloft-fyllning 60g
Totalvikt: 275g
Storlekar: XS / S / M / L / XL

HÄR KAN DU KOMMENTERA RECENSIONEN

Passform & rörlighet

Dessa byxor passar mig perfekt och är smidiga att röra sig i. Det är resår runt midjan som sitter bra och håller byxorna på plats. Dragkedjorna i benen var något som oroade mig, men de märks inte av när de är på. Sköna och fluffiga i sovsäcksläge. Storlek L passar mig (80 kg, 186 cm).

OMM Mountain Raid Pants

Byxorna kan bli underdelen till en sovsäck

OMM Mountain Raid Pants

…tillsammans med en fotbox.

Ventilation

God, som förväntat.

Kvalitet

Jag har använt mina med försiktighet i 1 år som förstärkningsplagg på vinterturer och sommarfjäll. Även som sovsystem där dessa byxor är underdelen av en sovsäck. Inget slitage än så länge. Materialet är dock tunt och jag vågar inte ha dessa när jag klättrar eller liknande. Mitt intryck är dock att byxorna har välgjorda detaljer och bra material och sömmar.

Packbarhet & vikt

Bra packbarhet för att vara syntet. Mycket bra vikt för att vara syntet med hellånga dragkedjor. Dun går däremot att få lättare och mer packbart.

Livslängd & miljö

Eftersom att byxorna har ett tunt tyg finns det en risk att de går sönder vid fel användning. Genom att byxorna är lätta har man använt mindre material än i konventionella byxor vilket är bra.

OMM har en miljöpolicy, även om själva materialen i produkterna inte verkar ha någon slags märkning.

Pris

Byxorna är dyra men samtidigt finns inga andra byxor som kan konkurrera med dessa om man vill kunna förstärka sovsystem. Samt ha hellånga dragkedjor till under en vikt på 300 gram.

Sammanfattning – OMM Mountain Raid Pants

Ett par isolerade byxor som för mig fungerar som varma förstärkning och rastplagg på sommar- och vinterfjäll, samt förstärker mitt sovsystem. På sommarfjäll ersätter de mina långkalsonger. Dessa byxor är ett av de bästa friluftsklädesplagg jag äger och har revolutionerat mitt kläd- och sovsystem på fjället.


OMM Insulation Technical Spec – Video från OMM

HÄR KAN DU KOMMENTERA RECENSIONEN

Liknande recensioner på Mat & Uteliv


Länk till tillverkarens produktsida: https://theomm.com/product/mountain-raid-pant/

Transparens: till denna recension köptes produkten eller så ägdes den sedan innan. Läs mer om policyn för produkttesterna.

Relaterade sökningar: OMM, bergsmarathon, ultralöpning, bergslöpning

Kommentera gärna inlägget