Jag har hittills använd Gregory Deva 60 på en veckas tälttur och ett gäng dagsturer. Läs min recension så får du reda på vad jag gillar med ryggsäcken. Jag har Medium på denna ryggsäck och den storleken passar mig bra.

Gregory Deva 60
  • Bärkomfort
  • Justering bärssystem
  • Funktioner
  • Vikt
  • Kvalitet
  • Livslängd & miljö
  • Pris
4

I korthet

En rejäl och genomarbetad ryggsäck som passar den som vill ha ordning i ryggsäcken och värdesätter bra höftavbäring. Flera nytänkanden med fickornas placering. Viktigt att prova ut rygglängden då begränsad justeringsmöjlighet.

Specifikationer – Gregory Deva 60 (dammodell)

Maxvikt: 23kg
Volym: 60 L
Vikt: 2.05 kg
Material: 100% Nylon, aluminiumram
Mått: 23x59x40 cm
Pris: 2600-2900 kr

Finns i flera volymer (60, 70, 80 liter) samt herrmodell Baltoro.

Full U-dragkedjeöppning, Sidofickor i stretchmesh, Väderskyddad ficka på höftbältet, Regnskydd, Flaskhållare

Funktioner

Massvis av fuktioner, vilket är ryggsäckens största fördel. Bäst är den stora U-zip-frontöppningen, vilket gör att allt känns lättillgängligt. Nytänkande placering av rymliga ytterfack både på ryggsäckens front och topplock. Bäst gillar jag de två topplockfickorna med öppning från sidorna. Skräddarsytt regnskydd medföljer.

Inne i ryggsäcken finns en påse för vätskeblåsa, som också kan tas lös och bildar en liten ryggsäck med axelband. I teorin smidigt men svårt att ta in och ut med fullpackad ryggsäck. Flera fästpunkter på utsidan för bl a stavar, solglasögon och liggunderlag. 

HÄR KAN DU KOMMENTERA RECENSIONEN

Bärkomfort & viktkapacitet

Gregory är kända för sitt svankstöd, vilket man inte missar när man provar ryggsäcken. Till en början något okomfortabelt, som om någon trycker hårt i övergång svank/ländrygg, men med tiden otrolig avbäring på höften jämfört andra ryggsäckar jag testat.

Höftbältena och axelremmarna sitter bra, klarade mig helt utan skav och blåmärken på en veckas vandring med tältpackning. Ryggsäcken har det Gregory kallar response A3 suspension vilket förenklat innebär att axelremmar och höftbältet har en viss rörelsemarginal vilket gör att det följer kroppens rörelser bättre. Jag tycker fungerar bra! Bärkapacitet sägs vara 23 kg, dock enbart testat med drygt 15 vilket fungerade bra.

Justering av bärssystem

Rygglängden är inte justerbar varför en noggrann utprovning krävs. Man kan flytta axelremmarna upp eller ner för finjustering. Finns även möjlighet att byta ut både axelremmar och höftbälte till annan storlek. Svankstödet kan minskas genom att avlägsna en liten kudde som finns bakom ryggplattan.

Kvalitet

Känns mycket robust både i tyg och dragkedjor. Hittills använd på en veckas tälttur och ett gäng dagsturer utan minsta slitage.

Vikt

Meed sin 2,05 kilo är det en ganska hög vikt för 60 liter. Men med så många funktioner ökar vikten. För mig är det värt den extra vikten.

Livslängd & miljö

En ryggsäck med många funktioner och dragkedjor ökar risken för att något kommer att gå sönder. En enklare ryggsäck med få funktioner håller helt enkelt längre. Gregory har däremot något de kallar “Lifetime Guarantee Pack Repair Service” vilket innebär att de kan reparera produkter som går sönder. Heja!

https://eu.gregorypacks.com/se-en/sustainability/

Pris

2600-2900 kr. En ganska högt pris men det kommer troligen av att ryggsäcken är så välutrustad.

Sammanfattning – Gregory Deva 60

En rejäl och genomarbetad ryggsäck som passar den som vill ha ordning i ryggsäcken och värdesätter bra höftavbäring. Flera nytänkanden med fickornas placering vilket är en smaksak om man gillar eller inte, jag älskar det! Sammantaget mycket nöjd med ryggsäcken. Viktigt att prova ut rygglängden då begränsad justeringsmöjlighet.

Video från Gregory – Deva 60

Recensioner på liknande produkter


HÄR KAN DU KOMMENTERA RECENSIONEN

Läs mer om ryggsäcken Deva 60 på Gregorys sajt

Transparens: till denna recension köptes produkten eller så ägdes den sedan innan. Läs mer om policyn för produkttesterna.

Relaterade sökningar: damryggsäck, damryggsäckar, ryggsäck dam

Kommentera gärna inlägget