Detta uppblåsbara liggunderlag är ett av de lättaste som finns på marknaden, och det kostar därefter (2000-2700kr). Materialen är väldigt tunna, så det kräver lite extra tanke när man slänger sig på liggunderlaget efter en lång vandring.

Therm-a-Rest NeoAir UberLite M
  • Komfort
  • Blåsa upp & packa
  • Värme (jmf m vikt)
  • Kvalitet
  • Livslängd & miljö
  • Packstorlek
  • Vikt
  • Pris
4

Sammanfattning

Om man kan hantera det tunnare materialet och den krångliga ventilen så har man ett av det lättaste liggunderlaget som finns, som dessutom är riktigt skönt och varmt!

Specifikation – Therm-a-Rest NeoAir UberLite Medium

R-värde: 2 (sommarbruk)
Vikt: 250 gram
Storlek: 51x183cm (Medium)
Tjocklek: 6.5cm
Packmått: 15×9 cm
Material: 15D Rip Nylon, 15D Nylon
Riktpris: 2700 kr

Packstorlek & vikt

Då liggunderlaget saknar isolerande fyllning packas det ihop till en liten rulle och tar minimalt med plats (ca 15 x 9 cm). Vikten för medium storlek är ynka 250 gram.

HÄR KAN DU KOMMENTERA RECENSIONEN

Storlek: 51x183cm (Medium)
Packmått: 15×9 cm
Bildkälla: Follow Bigfoot på Youtube

Komfort

Det är ett riktigt skönt liggunderlag för både rygg och sidosovare. Tjockleken är ca 6,4 cm och R-värdet är 2. Vilket är riktigt bra för vikten och storleken. Kombinerat med ett cellplastunderlag funkar det även på vintern för mig. Deras tidigare modell Xlite tyckte jag prasslade en hel del, det gör inte Uberlite.

Blåsa upp & packa

Alla Thermarest liggunderlag har skruvventil, där tycker jag det finns andra bättre lösningar som går fortare att blåsa upp men framförallt snabbare att tömma på luft. Ihoppackningen kräver som de flesta andra att man viker ett antal gånger innan man rullar om man vill packa tillbaka i packpåsen.

Värme jämfört med vikt

Mycket värme per vikt. Men med R-värde på 2 är det ett liggunderlag för sommar.

Kvalitet

Uberlite har verkligen inte snålat in på materialen, däremot har man valt de tunnaste och lättaste materialen för att hålla vikten nere. Detta medför att liggunderlaget inte tål samma behandling som andra.

Livslängd & miljö

Ett så här tunt liggunderlag kommer inte hålla lika länge som ett liggunderlag med kraftigare tyg. Även om du är superförsiktig kan oturen vara framme. Därför kommer denna produkt att ha en begränsad livslängd. Therm-a-rest har vad jag kan se ingen information om ett aktivt miljöarbete för denna produkt eller andra produkter.

Pris

2700 kr är högt för ett liggunderlag. Smakar det så kostar det.

Sammanfattning – Therm-a-Rest NeoAir UberLite Medium

Om man kan hantera det tunnare materialet och den krångliga ventilen har man ett av det lättaste liggunderlaget som finns, som dessutom är riktigt skönt och varmt! Jag har valt att inte använda det direkt mot marken utan har alltid något under (tältduk, markduk, cellplast). Priset kommer avskräcka många, men om man ska gå långt under många dagar kan det vara värt det.

HÄR KAN DU KOMMENTERA RECENSIONEN

Liknande recensioner på Mat & Uteliv

Transparens: till denna recension köptes produkten eller så ägdes den sedan innan. Läs mer om policyn för produkttesterna.

Produktvideo från Term-a-rest

Läs mer om Therm-a-Rest NeoAir UberLite på Therm-a-rest hemsida

Kommentera gärna inlägget