En recension av Carl Piehl, mycket erfaren med många turer i bagaget. Klättrar året om. |80 kg |186 cm | Kläder L

Sammanfattning – Haglöfs lim down +1

En fin sovsäck som är prisvärd på rea. Den funkar bra på högfjäll sommartid om den kombineras med värmeplagg. Har en funktion som gör att den kan användas som förstärkningsplagg, vilket jag ställer mig tveksam till nyttan med. 

Haglöfs L.i.m Down +1
  • Komfort
  • Funktioner
  • Vikt (jämfört med värme)
  • Kvalitet
  • Livslängd & miljö
  • Pris
4.3

Specifikationer

Pris: 3000-4000 kr

Kön:Unisex
Max kroppslängd:195 cm
Vikt:473 g
Passar för:Vår/Sommar (över 0ºC)
Fillpower:800 cuin
Dragkedja:Nej
Packvolym:15 L
Fyllning:Gåsdun
Extremtemperatur-13 grader C
Komforttemperatur dam:6 grader C
Komforttemperatur herr:1 grader C
Värmekrage:Nej

Funktioner

Sommarsovsäck som kan användas som förstärkningsplagg genom att öppna i fotänden. Inget jag springer omkring i utanför tältet dock med tanke på hur tunt materialet är och att dunet inte är hydrofobiskt. Komprimerar till 3-4 liter hoppackad. 

HÄR KAN DU KOMMENTERA RECENSIONEN

Komfort

God komfort för mig. Fryser dock om jag använder den utan förstärkningskläder vid angiven komforttemp. Tror +10 är rimligare komforttemp för mig om jag skulle sova utan kläder i. Med förstärkningsplagg på tycker jag den funkar i 0-gradigt.

Värme i förhållande till vikt

Värme i förhållande till vikt bra, tycker de har lyckats. Dock äger jag ingen annan i exakt samma kategori att jämföra med. 

Kvalitet

Inger kvalitetskänsla, bättre än exempelvis Roberts. Har använt min cirka 20 nätter och det är ingen synlig kvalitetsförsämring. 

Livslängd & miljö

Tunna tyger men används den rätt håller tyget länge. Dun håller väldigt länge, längre än syntet. Dunet är bluesign-certifierad men ingen etisk märkning.

Pris

Jag köpte min på rea för 1800 vilket jag tycker var bra. Skulle dock inte vilja betala mycket mer eftersom det finns många fina konkurrenter. 

Liknande recensioner


HÄR KAN DU KOMMENTERA RECENSIONEN

Transparens: till denna recension köptes produkten eller så ägdes den sedan innan. Läs mer om policyn för produkttesterna.

2 Comments

  1. “Skulle dock inte vilja betala mycket mer eftersom det finns många fina konkurrenter. ” Vilka konkurrenser skulle du rekommendera?

Kommentera gärna inlägget