Tre goda fiskrecept

Fisk är god och snabblagad friluftsmat. Här har du tre riktigt smarriga recept ur receptbanken med fisk till nästa tur!

Lax på planka

Lax på planka som enkelt tillagas vid elden.

Portioner4 portionerSvårighetsgradMedel
Förberedelse10 minTillagning30 min

 

SkribentLars

INGREDIENSER

 1 styck Hel laxsida
 Salt
 4 stycken Spikar

HUR DU GÖR

1

Gör upp en eld

2

Salta fisken och låt den stå minst en kvart

3

Spika upp laxen på en planka

4

Ställ fisken vid elden/glöden så att vinden blåser mot den. Vänd plankan var tionde minut.

Ingredienser

 1 styck Hel laxsida
 Salt
 4 stycken Spikar

Instruktioner

1

Gör upp en eld

2

Salta fisken och låt den stå minst en kvart

3

Spika upp laxen på en planka

4

Ställ fisken vid elden/glöden så att vinden blåser mot den. Vänd plankan var tionde minut.

Lax på planka

Lax & spenatpasta

Om du provar den här rätten är risken stor att du inte kan vara utan den på dina turer...

Portioner2 portionerSvårighetsgradMedel
Förberedelse30 minTillagning15 min

 

SkribentEric

INGREDIENSER

 160 gram Pasta
 1 dl Torkad spenat
 1 dl Torkad lax
 1 krm Svartpeppar
 2 krm Salt

1

Koka pastan al dente, häll av pastavattnet men spara lite i grytan, blanda i spenaten och laxen, låt stå i tio minuter.
Salta och peppra – klart!

Obs! Om du provar den här rätten en gång är risken stor att du inte kan vara utan den på dina turer...

2

Detta recept kommer från boken TORKA MAT- du hittar den i butiken på denna sajt

Ingredienser

 160 gram Pasta
 1 dl Torkad spenat
 1 dl Torkad lax
 1 krm Svartpeppar
 2 krm Salt

Instruktioner

1

Koka pastan al dente, häll av pastavattnet men spara lite i grytan, blanda i spenaten och laxen, låt stå i tio minuter.
Salta och peppra – klart!

Obs! Om du provar den här rätten en gång är risken stor att du inte kan vara utan den på dina turer...

2

Detta recept kommer från boken TORKA MAT- du hittar den i butiken på denna sajt

Lax & spenatpasta – från boken Torka mat

Grillad röding

Grillad fisk när den är som godast

Portioner2 portionerSvårighetsgradEnkelt
Förberedelse1 minTillagning15 min

 

SkribentJonas

INGREDIENSER

 500 gram Röding eller regnbåge
 1 tsk Salt

1

Här använder jag ett nät av färska pinnar men du kan även använda ett halster eller grillgaller.

Gör en bra glöd, fisk går snabbt så glöden behöver inte räcka så länge. Därför räcker det med tunna pinnar, en så kallad "kaffe-eld". När de sista lågorna börja försvinna så täljer jag tre färska pinnar och lägger som ett grillgaller över stora stenar eller blöta stockar.

2

På med fisken. Beroende på tjocklek behöver de 5-10 min/sida. Behåll skinnet på, det skyddar köttet och håller ihop fisken. Var försiktig när du vänder till andra sidan, det är lätt att den faller sönder.

3

Nu saltar du fisken och kan börja servera direkt från grillen från ovansidan - bra om man har hungriga ungar! Du kan äta fisken med bröd, tunnbröd eller potatis.

Ingredienser

 500 gram Röding eller regnbåge
 1 tsk Salt

Instruktioner

1

Här använder jag ett nät av färska pinnar men du kan även använda ett halster eller grillgaller.

Gör en bra glöd, fisk går snabbt så glöden behöver inte räcka så länge. Därför räcker det med tunna pinnar, en så kallad "kaffe-eld". När de sista lågorna börja försvinna så täljer jag tre färska pinnar och lägger som ett grillgaller över stora stenar eller blöta stockar.

2

På med fisken. Beroende på tjocklek behöver de 5-10 min/sida. Behåll skinnet på, det skyddar köttet och håller ihop fisken. Var försiktig när du vänder till andra sidan, det är lätt att den faller sönder.

3

Nu saltar du fisken och kan börja servera direkt från grillen från ovansidan - bra om man har hungriga ungar! Du kan äta fisken med bröd, tunnbröd eller potatis.

Grillad röding

Kommentera gärna inlägget