En recension av Carl Piehl, mycket erfaren med många turer i bagaget. Klättrar året om. |80 kg |186 cm | Kläder L

På tur med Ultimate direction fastpack 45

Ultimate direction fastpack 45 är en klassisk löparryggsäck men i stort format. Gott om plats för dagsturen eller en mer minimalistiskt övernattning på fjället.

Ultimate direction fastpack 45
  • Bärkomfort
  • Justering bärssystem
  • Funktioner
  • Viktkapacitet (jmf mot volym)
  • Kvalitet
  • Livslängd & miljö
  • Vikt
  • Pris
4.3

Sammanfattning

Jag har provat igenom flera och anledningen att jag har denna är till stor del fickorna på axelremmarna som är förslutningsbara och har mer kapacitet än andra löparryggor jag provat. Samt att axelremmarna inte skaver även om den är tyngre lastad. Jag behöver oftast inte mer än 35l, men viktskillnaden mot en mindre från UD är minimal.

Specifikationer – Ultimate direction fastpack 45

Volym i säck: 39L
Volym utanpå säck: 7,8 L
Total volym: 46,8L
Vikt: 755 g
Mått: 72 cm x 28 cm x 28 cm
Pris: cirka 1700 SEK

Funktioner

Stort fack med rullstängning. nätficka bak och på sidorna. Fickor för vattenflaskor, bars, telefon eller annat på axelremmarna. Fästen för yxor. Möjlighet att spänna cellplastunderlag utanpå. Fästen för stavar på axelremmar. Klassisk bergslöpryggsäck. Mycket bra funktioner!

Bilder från Ultimate Direction

HÄR KAN DU KOMMENTERA RECENSIONEN

Bärkomfort & viktkapacitet

Bra bärkomfort. Jag har burit upp till 10 kilo utan problem, hade nog kunna lägga i 5 kilo till. Axelremmarna är breda och det går att avlasta på höfter. För löpning fungerar den. Men med 8-10 kilo blir det tyvärr ganska skumpigt.

Justering av bärssystem

Bra justeringsmöjligheter, jag brukar variera längd på axelremmar, kort för löpning, och om jag går lite längre så lägger jag mer vikt på höften.

Kvalitet

Använt på två flerdagars fjällturer och den känns gedigen. Jämfört med lättare ryggsäckar jag haft som börjat gå sönder då jag skumpar runt med 8 kilo så tror jag inte det kommer hända med denna.

Livslängd & Miljö

Hög kvalitet på material och sömmar vilket gör att den borde hålla länge. Ultimate Direction har inget synligt miljöarbete på sin sajt, men jobbar med något de kallar “Social Responsibility” i sin produktion.

Vikt

Lite tung med sina 800 gram.

Pris

Ryggsäcken kostar cirka 1700 SEK. Ganska dyr för att vara löparrygga.

Sammanfattning – Ultimate direction fastpack 45

Jag har provat igenom flera och anledningen att jag har denna är till stor del fickorna på axelremmarna som är förslutningsbara och har mer kapacitet än andra löpryggar och provat. Samt att axelremmarna inte skaver även om den är tyngre lastad. Jag behöver egentligen inte mer än 35l oftast, men viktskillnaden mot en mindre från UD är minimal.


Video från Ultimate direction om ryggsäcken

Recensioner på liknande produkter


Länk till tillverkarens hemsida: https://ultimatedirection.com/

HÄR KAN DU KOMMENTERA RECENSIONEN

Transparens: till denna recension köptes produkten eller så ägdes den sedan innan. Läs mer om policyn för produkttesterna.

Kommentera gärna inlägget