Jag har lagat mat utomhus i mer än tjugo år, både på tältturer i fjällen och lyxiga måltider över öppen eld i skogen. Mat du lagar över eld och på stormkök med alla dina sinnen– det är det jag vill förmedla på mina event.

Boka matlagning utomhus över eld och på stormkök med ditt företag. Matlagning utomhus är perfekt som afterwork, teambuilding, kickoff, personaldag eller som del av en konferens.

Ni kommer att få bekanta er med elden, stormköket, tändstålet, kniven och yxan. Jag går igenom olika tekniker för att laga mat utomhus. Sen får ni sätta i gång och laga mat i grupper i er egen takt – helt utan stress och prestation.

“Eric har förmågan att inspirera och få alla delaktiga i workshopen”

Matlagning på stormkök + vandring i Tyresta nationalpark

Tyresta nationalpark är en fantastisk plats 25 minuter från Stockholms city. En unik plats på många sätt med skogen, sjöar och ett rikt djurliv. Här lagar vi en trerätters meny på stormkök. Möjlighet finns att få en guidad visning av nationalparken av en naturguide innan eller efter vi lagar maten. Toalett och rinnande vatten finns på platsen.

Ca 4 timmar

Trerätters över eld & stormkök

Under ett par timmar lagar vi en trerätters meny i små grupper om 3–4 personer på era egna kök och över eld. Ni får lära er hur man hanterar ett stormkök och hur man tänder en eld med tändstål. Recepten är enkla och samtidigt goda. Vi lagar förrätt, huvudrätt och en smaskig efterrätt. Det kan bli snacks på torkade råvaror efter säsong, rårakor med rårörda lingon och gräddfil, tortillas,  stekt äppelpaj med rostade nötter och såklart kokkaffe! Det här är en garanterat stressfri aktivitet utan krav på prestation med mycket tid för prat och samvaro. Jag har flera fina platser nära city eller söder om Stockholm.

Ca 4 timmar

Laga mat över eld och stormkök + mat från naturen

Samma upplägg som ovan men mer inslag av ätbara växter från naturen. Det kan vara allt från svamp och örter till granskott och olika bär.

Ca 4 timmar

Utemat med yxa & tälj

Här lagar vi mat på stormkök och över eld men lär oss även att hantera yxan och kniven. Grundläggande täljtekniker för att kunna skapa enkla föremål som en smörkniv eller en enkel sked.

Ca 4 timmar

AW med pizzaugn

After work med nybakt pizza – kan det bli mycket bättre? Jag har med gasdrivna pizzaugnar och dukar upp alla goda ingredienser. Vi har en kort intro där jag visar hur man trycket ut degen och vilken fyllning som gör den godaste pizzan. Sen bakar vi pizzan i den 400 grader varma pizzaugnen, det tar bara 2 minuter – precis som i en riktig italiensk pizzaugn. Vi testar både vanliga pizzor och efterrättspizzor med päron, mögelost, nötter och annat gott. Jag kommer till er arbetsplats eller en annan plats som passar just er.

Tid för event: 2-3 timmar

Cook-along på stormkök

Laga mat tillsammans med mig – online! Antingen är ni med och lagar, eller så lagar jag och ni ställer frågor under tiden. Ett roligt inslag under en konferens eller kanske ett sätt att samla era medarbetare som är spridda över hela Sverige? Kontakta mig så berättar jag mer om hur det fungerar.

60-120 minuter

HUR FUNKAR DET?

Ni läser och hittar ett inspirerande upplägg här på sidan, efter det är det bara att göra en bokningsförfrågan så hör jag av mig inom kort. 🔥 Ofta är det bra att börja vid tiotiden på förmiddagen för att laga en lunch, alternativt att vi börjar på eftermiddagen för att avsluta med en middag. Andra tider går förstås också bra. Priser: 1200 kr per person för en halvdag (4 timmar). Rabatt om ni är fler än 15 deltagare. Då ingår all mat och dryck. Jag har flera fina platser i naturen där vi kan vara!

Se även FAQ längre ner på denna sida

VANLIGA FRÅGOR

Fyll i formuläret du hittar längst ner på sajten eller i menyn – så hörs vi vidare!
Jag finns i Stockholm och håller mina event inom en timmes bilresa. Jag ser ofta till att hålla events dit man kan ta sig kollektivt.
Oömma kläder efter väder. Ta gärna med en vattenflaska per person.
Ja, ingen har någonsin gått från mina event hungrig 🙂
Meddela allergi eller kost så löser vi det!
Jag serverar inte alkohol men ni får gärna ta med egen.
Det kan vara bra att boka ett reservdatum för skyfall, vid lätt regn har jag stora tarpar på 20 kvadratmeter.

FÖRFRÅGAN

Behöver inte fyllas i