Jag vill sprida kunskapen om matlagning utomhus till alla som gillar friluftsliv!

I mer än 10 år har jag lagat mat över eld och på stormkök med företag och föreningar. Hundratals personer har lärt sig smarta knep för att tända eld och lyckas med att laga god och enkel mat utomhus. Allt började för mer än 25 år sedan med min första fjälltur på skidor längs Kungsleden där jag torkade mat för första gången. Mina böcker om friluftsmat har lärt tusentals personer hur man på ett enkelt sätt lagar mat utomhus.

Den stora delen i mitt företag Mat & Uteliv AB är mina böcker samt events med utematlagning. Efter att ha skrivit böckerna kom det helt enkelhet fler och fler förfrågningar om workshops och events med utemat. Som en systersajt till mat-uteliv.se finns onlinekurser.matuteliv.se där jag har onlinekurser och webinar.

Jag driver även torkamat.se där jag sprider kunskap om att torka mat och säljer mattorkar av kända märken med mycket hög kvalitet.

FRILUFTSKOKBÖCKER

Mina fyra böcker om friluftsmat på Calazo förlag har tryckts i över 40.000 exemplar – helt fantastiskt att få sprida kunskap till så många! Du köper dem på min sajt torkamat.se.

Torka mat

Min första bok på Calazo. Tanken var att skriva en friluftskokbok men kapitlet om att torka mat växte sig så stort att det blev en helt egen bok!

Fjällmat

Man kan säga att Fjällmat är en naturlig fortsättning på boken Torka mat – där den torkade maten omsätts i praktiken på fjällvandring.

Eldmat

En bok om att laga mat över eld tillsammans med Ida Olsson med tanken att svenska folket skulle äta mindre korv på sina turer.

Snabblagat på tur

Med inspiration från hur många i USA äter på långvandringar började jag experimentera med rätter som endast kräver hett vatten.ÖVRIGA TJÄNSTER

RÖRLIGT CONTENT

Jag regisserar, filmar och klipper kortare filmer åt företag för användning på hemsidor, Youtube eller sociala medier. Jag jobbar vanligtvis med filmer som är 1-5 minuter långa.

Åt Kajakspecialisten gjorde jag korta  instruktionsfilmer och produktfilmer som både visade deras sortiment och kajakteknik. Filmerna undertextades. De blev mycket uppskattade av hans kunder och följare.

Jag och Elles Utemat skapade fler än 20 filmer samt ett hundratal inlägg åt Svenskt friluftsliv under hela 2021 där vi lärde ut friluftsliv. Filmerna visades främst på Instagram.

“Hur man går på toa i naturen” var temat på jag ett par filmer åt Svenska Turistföreningen– just för att nedskräpningen kring stugor och fjällstationer har ökat.

FRILUFTSRECEPT TILL BÖCKER SAJTER MM

Jag skapar även friluftsrecept till sajter, böcker, tidningar och magasin. Recepten är både över eld och på stormkök. Jag har gjort jobb åt Svenska Turistföreningen, Friluftsfrämjandet, Utemagasinet, Naturkompaniets, Trangia med flera. Senaste recepten skapade jag åt Trangia tillsammans med Food by Natta. Resultatet blev en kokbok på både svenska och engelska.